måndag, oktober 08, 2018

Mat som motverkar inflammationer - Locus of control


Det är ju inte farligt att testa... blir det en positiv förändring så är det ju värt att försöka.


Det var ju meningen att jag skulle försöka börja äta "bättre",
mat som är bra för mig och mitt mående.
Om jag nu vill förändra och ge livet en chans så kanske jag inte bara ska fråga efter hjälp,
jag bör väl även testa... annars är det ju meningslöst att få hjälp av kostrådgivare.


Vecka 41

 

Steg 1.

Ta en matsked olivolja varje dag, antingen som det är eller ringla över salladen.

Det är nämligen bevisat att olivolja innehåller samma antiinflammatoriska ämne som många antiinflammatoriska läkemedel gör.


En kort, en lång och möjlighet

Mitt kortsiktiga mål... ja egentligen ett långsiktigt livslångt mål är att kunna minska på användandet av värktabletter (Citodon + Alvedon) som jag i nuläget är mer eller mindre beroende av och tar omkring var sjätte timme dygnet runt.

Eftersom jag icke kör bil närmaste timmarna efter det jag tagit Citodon + Alvedon så gäller det att planera så jag inte kör så att säga "påverkad".

10 kommentarer:

"LillaSyster" sa...

Kan du byta ut det mot olivolja så gör du ju en stor vinst , magen tar heller olivolja än tabletter. Din mor har helt rätt ang kökshanddukar. Jag har också många gamla handdukar och de är absolut bäst! Ha en bra måndag! Kram

Therese sa...

Härligt, här ska jag återinföra gröt och/eller smoothie frukost så jag får en bra start och inte enbart kaffe... Och nej, svärfar är inte död, absolut i högsta grad levande, vi hjälpte bara till att städa?! Mycket konstig kommentar innan som jag inte fattar alls. Däremot rejält med sorg i dag då vi tagit bort Bus. Tårarna rinner mest så inte lär jag få mycket gjort i dag inte, men tänker ge mig "rätten" att sörja och gråta hur mycket jag vill. Folk får tycka vad de vill, men vet att du förstår vad en fyrfoting betyder <3 KRAMAR

Nilla sa...

Olivolja är ju dessutom väldigt gott ;-) om du gillar saffran kan du göra egen saffransolja där du blandar saffran med olivolja och häller över mat. Gott och antiinflammatoriskt :-) kram

znogge sa...

Kosten kan verkligen påverka mycket mer än vad vi tror. Tänk bara på att fasa ut medicinen för har du tagit den så länge finns det nog risk för dåligt mående av den anledningen. Olivolja tycker jag tyvärr inte om så det finns inte på kartan för min del.

Kram och ha en bra start på den nya veckan!

Emma Engström sa...

Mat är verkligen så himla viktigt för kroppen så att den ska fungera! Olivolja är bra till mycket :D

Ama de casa sa...

Här i Spanien används det mängder av olivolja. På "riktiga" spanska restauranger finns det alltid olja och vinäger på bordet som dressing till salladen. Annan dressing används så gott som aldrig, annat än på mer turistanpassade ställen.

nalta norrland sa...

❤️❤️

Ami sa...

Olivolja äter vi nästan dagligen, antingen använder jag den att steka i eller ringlar vi den över salladen. Gott och nyttigt!
Kram

Annie sa...

Låter som bra planer ;) jag kör nästan alltid på olivolja, till salladen, steker mat i mm. Gott också :)

Alltid bra att försöka dra ner på pillermängden. hoppas det går bra!


Kram

BP sa...

Jättebra att du testar "tips". Du har u allt att vinna. Olivolja äter vi också nästan dagligen. Vet inte om du äter smör/Bregott/Flora, men vi äter ofta bröd med bara olivolja på. Hur gott (och nyttigt) som helst! Å tänk om du skulle bli kvitt intaget av Citodon. Då kan du ju njuta av en helt annan frihet. Ytterligare en bonus!