fredag, augusti 10, 2018

Igår torsdag - text & bild - samt lite om dagens händelser


Igår torsdag var jag å Elin med mamma/mormor till Vilhelmina,
yes jag hade lovat min mor att skjutsa henne så hon kunde kolla in sängar på Mio Möbler.

Detta var vår tredje säng-expedition sedan början av juli,
vi var ju först till Röåns Möbler i Junsele, sedan Jysk Lycksele och nu då Vilhelmina.

Eftersom jag anser att det man lovar håller man så därför genomförde vi utflykten idag.

Det bästa är ju att min mor idag fann den säng hon ville ha... hon har ju bestämt att byta ut dubbelsängen som hon delade med min far i typ ja... jag tror själva sängramen är från 70-talet, men självklart har de bytt ut madrasserna genom åren.

Nu köpte hon sig en Roma Kontinentalsäng, en 120 cm bred säng.


Produktbild - Roma, Kontinentalsäng, enkelsäng 

Hur som haver så var det väl en lite märklig utflykt då min mor undvek att direkt prata,
jo hon svarade på tilltal men sa inte mycket... det blev mest prat om ingenting som var personligt eller alltför intimt... typ vädret och trafiken 😏

Om någon sagt för ett halvår sedan att min relation till min mor skulle förändras så till det sämre efter min fars bortgång hade jag skrattat och påstått det aldrig skulle bli så...

Men det är aldrig ens fel att två träter och jag har självklart även jag mina fel å brister. 

Dessa tre bilder är ifrån igår kväll, hemma på vår gård.
Frost tycker att livet är trist, inga promenader och knappt han får lämna gården... 
Bullen är faktiskt mycket mindre brydd, han verkar rätt nöjd med tillvaron.

Idag så ska jag om en strax till Sjukstugan och träffa Kuratorn för vårt andra samtal,
ifall det blir fortsättning följer vet jag icke då denne kurator är semestervikarie och egentligen hemmahörande i Örnsköldsvik på Sjukhuset där.

Det är ju så enkelt att hade jag fått fortsätta träffa denne kurator så skulle jag absolut fortsätta våra samtal, men då jag icke vet vem det blir i stället är jag aningen osäker.

Fast nu först ska jag ringa Polisen...

Bildresultat för polis

7 kommentarer:

Ami sa...

Du är snäll som ställer upp för din mor!
Kram och trevlig fredag

znogge sa...

Bra att du höll vad du lovade för då har du ryggen fri så att säga. Tyvärr förvånas man över hur relationer kan förändras när den ena föräldern inte finns längre. Visst är det sorgligt men dessvärre inte helt ovanligt. Jag var själv en "pappas flicka" och inser i dag att jag inte alls stod min mamma så nära. Däremot hade vi en väl fungerande relation men visst skar det sig ibland. Syster min hade en mycket nära relation till vår mamma så vi ser inte alltid saker på samma sätt. Men det behövs ju inte heller.

Kram

"LillaSyster" sa...

Men kan du inte få tfn tid med den här kuratorn eller via Skype så då får fortsätta med samma =) Skönt att din mor hittat en säng, hoppas att hon snar kommer till sans och behandlar dig värdigt. Här blåser så in i norden..... har halat vimpeln och tagit ner paviljongtaket, vikt ihop solstolar. Ska ut och flytta på lite växter nu. Trevlig helg! Kram ps finns det ingen annan som kan ta en långpromenad med Frost

Emma Engström sa...

Härligt att hon fick tag i en säng tillslut! Det kan bli en del turer innan man kan bestämma sig :D

BP sa...

Då är vi där igen alltså! Du gör precis som du vill såklart! Du är ju vuxen och hade bestämt att börja "ett nytt liv". Återfall nummer 1 är ett faktum. Okej, du hade lovat din mor att skjutsa henne till Mio, men...
Tur att hon hittade en säng som passade. Hoppas Mio levererar och monterar den, annars är det väl du och J som kommer att utnyttjas igen.


Hoppas samtalet med kuratorn gick bra. Antar att du även tog upp förhållandet med din mor och syster med henne/honom. Men mest hoppas jag att du fick vägledning och hjälp.

Ama de casa sa...

Okej. Den utflykten hade EN bra grej med sig - din mor hittade sin säng. Nu har du uppfyllt ditt löfte och kan ta tag i ditt nya liv PÅ RIKTIGT!

Trist att den kurator du var så nöjd med försvinner nu, men jag håller tummarna för att nästa blir minst lika bra! Jag tror du behöver nån utomstående att vädra allt med så du får hjälp att bearbeta allt.
Kram

Annie sa...

Jag tycker också att Du är väldigt snäll och omtänksam mot din Mor<3
trots att eran relation hamnat "på kant".
Fint gjort av dig!

Sv: Tack så mycket! Kul att den inspirerade :)
Vad är Du allergisk mot, kiwin?

Ja du kan ju göra en egen variant, säkert lika gott med annat med :)

Kramar