måndag, juni 11, 2018

När det är så enkelt egentligen...


...varför gör jag det så svårt då?

När jag vet vad jag måste göra för att må bra och att det viktigaste i detta läge är att jag tänker på mig själv i första hand och försöker göra det som faktiskt är bäst för mig,
när jag vet att jag mår bättre på insidan och trivs med mig själv,
när jag faktiskt mår bättre, känner mig "inbillningsfrisk" 😊

Eftersom jag tror att kosten har stor betydelse för hur man 😉 jag/vi mår så borde jag ju nu veta hur jag bör äta för att må så bra som möjligt jag har ju ett val och jag borde ju välja det som är bäst för mig i ett längre perspektiv.

Precis som BP skriver i en kommentar:


Än en gång, det var ju inte ditt val att din pappa drabbades av cancer, opererades och dog med allt vad det innebar både före före och efter. Å det säger sig ju självt att "det gick ut över dig". Då du verkar vara den enda som "alltid finns till hands" så gjorde/gör du det du måste. Å vad hade du för val? Inget, absolut inget!

Du gör så gott du kan. Japp, du betalar ett pris för det. Varje gång, vilket du är väl medveten om. Men med tanke på de senaste månaderna så hade du liksom inget val.

Men nu kan du väl kanske andas ut en aning. "Take it easy before you go crazy" liksom. Nu kan du kanske börja lyssna på din kropp igen, om du inte vill krascha alltså. Å det vill du inte.

Nu har du ett val igen. Välj rätt! Du kan ju! Det har du ju skrivit om här på bloggen. Dags att minnas dina fina inlägg där du märkte av ett betydligt bättre mående!


Så tack för den "sparken i baken" finaste BP, den gjorde det Du hoppades på... eftertanke.

Nu är det dax att välja... att välja rätt.

 

Mitt liv, mitt val... min hälsa är viktig 


Nu är det balans som gäller... #försökaduger 👌 .. men som sagt ska det nu bli nån ordning på mig och min hälsa så får jag väl göra så gott jag kan för att förbättra mitt mående. Vet Ni att grisar som under försök blivit matad med socker har hjärnor som påminner om hjärnor hos dem som använder knark i nån form... skrämmande 😒

10 kommentarer:

"LillaSyster" sa...

Det här fixar du, nu börjar livet i den uppgående spiralen! Vi fick 4mm regn inatt JIPPIE! Nu ska jag cykla till jobbet. Ha en fin måndag. Kram

znogge sa...

Det låter som ett bra sätt att ta sig an livet och framtiden! Hoppas att det ska gå riktigt bra på alla plan!

Kram och ha en bra start på veckan!

Nilla sa...

En väldigt klok kommentar. Ibland behövs det en liten spark i baken för att komma igång med det man behöver göra. Kram

Ama de casa sa...

Hon är så klok, BP! En "spark" i rätt riktning var nog precis vad du behövde nu.
Så tänk efter nu. Noga! Du måste vara rädd om dig själv.
Kram!

Emma Engström sa...

Usch, lät lite otäckt med grisarna! :o

Annie sa...

Klok kommentar! ibland behövs en extra push ..<3

Kramar till dig!

ullie sa...

ja du kan <3 du måste va rädd om dej vännen
att vi ingen pappa har mera som jag säger kan inte påverka hela min familj vilket ja gärna gör. men pappa hade inte velat att ja "gräver ner mej "
måste tänka på vad som är bra för att du ska må bra

det enda som va "bra" med mej är att makens mamma gick bortsamtidigt han förstår lite mera min sorg o mitt beteende vi stötar varann

jo tack vänne b12 o folsyra har ja fått idag o tabletter mot illamående så ja kan ta mera morfin oxå mot smärta

magnesium glömde ja köpa men nu får vi se
o grisarna usch lät otäckt .
kramar fina vännen hoppas du orkar ta bra kost så du blir piggare kramar om

BP sa...

Ojojoj! Nu rodnar jag faktiskt. Tack så hemskt mycket inte bara för länken utan för att du tog min kommentar på rätt sätt. Bra där! Du vet att vara rak och ärlig kan ha sina fördelar som i ditt fall här och nu. Stort tack att du återgav hela kommentaren. WOW liksom. Det känns faktiskt riktigt bra att jag vågade skriva den kommentaren.

Är glad att du tog "sparken" på rätt sätt. För jag minns ju hur glad och uppåt du var för (alltför) många månader sedan när du bland annat ändrade kosten.

Hursomhelst så är jag stolt över dig! #försökerduger gillar jag inte. Att försöka räcker liksom inte. Gör det bara i stället, vilket du ha gjort så många gånger förr! Dessutom duger du gott som det är, mera än gott om du frågar mig.

BP sa...

Me again: Glömde ju kommentera den nya fantastiska headern! Vilken bild du tog där! Men jag asa ju det - du duger SÅÅÅÅÅÅ gott:-)

Hannas krypin sa...

Jag har också hört det där med socker. Det är verkligen skrämmande. Jag har nu inte ätit godis på fem veckor och jag mår så mycket bättre.