torsdag, juni 21, 2018

Att göra klart det man påbörjat, eller i morgon är det en annan dag
Tidigare sa J alltid åt mig att jag hade två val... 


Påbörjade jag något så skulle jag slutföra 

Om jag inte tänkte "plocka undan efter mig" fick jag ej dra fram något 😉

Numera har jag hans förtroende 😉 vanligtvis brukar jag "städa upp" efter mig.

Men jag kan tänka mig att om C fått bestämma skulle jag icke fått påbörja mitt projekt 
#Rensa i röran 😉

I alla fall inte just nu, typ fel tidpunkt, tror jag hon skulle säga om nån skulle fråga henne.

Vad jag har för mig och varför C möjligtvis har åsikt om detta?

Jo det är så här att vi har väldans lite förrådsutrymme, inte direkt nån plats att spara en miljard olika saker på, eller jo ifall jag var nöjd att stuva undan allt i "Gamm'huset" där J har sin mansgrotta 😉 och tillika verkstad så jo men visst där finns det utrymme på övervåningen, där har även C & R en del saker sedan de i höstas flyttade hem till Åsele.

Nåväl, jag har rått-fobi och i "Gamm'huset" där vimlar det av råttor.

Alltså, nej aldrig i livet att jag går dit och är där ensam.

Därför har vi en miljard "bra att ha saker" och "en himla massa tidningar" som inte har nån plats att vara på men som jag typ samlat ihop under de 20 år vi bott här.

Nu har jag två "samlingsplatser", ja jag erkänner jag är en hamster 😏 den ena är sovrummet (och hallen på över plan) och den andra är bastun.

Så har vi diskuterat möjligheten att åter igen nån gång använda bastun till annat än förrvaring.

När jag då läste Znogges blogg och blev inspirerad så från tanke till handling blev det YES nu ska det ske #rensa i röran 😊

Och nu åter till varför C har nån som helst åsikt om mitt projekt 
och varför hon möjligtvis skulle vilja  säga åt mig att nej Du får inte 😏

På lördag eftermiddag/kväll eller möjligtvis tidigt söndagsmorgon... jag vet inte hur C och hennes följeslagare har tänkt, så ska C köra ner till Stockholm med min Volvo som alltså nu är fylld med gamla tidningar som ska till pappersåtervinningen 😔

Jag måste ju fullfölja min del av avtalet... att slutföra det jag påbörjat, alltså kan vi inte ha en massa tidningshögar drällande inomhus typ i hallen till nästa vecka utan jag måste ju fortsätta packa Volvon å få tomt... eller ja jag har ju bara påbörjat och det lär ta nån vecka innan jag fått bort allt, det är ju inte bara å slänga, jag måste gå igenom å se ifall jag ska ha kvar nått av de miljarder olika tidningar och annat som jag nu har sparat... jag kan ju inte bara slänga nått osett liksom.

Om nu C fått bestämma hade hon gärna hämtat bilen igår onsdag,
men nu är det som det är och om jag inte tömmer bilen på tidningar så går det icke att få in hundburen i  Volvo så det står och faller liksom med mig.

Nu är det ju så här att hade jag vart en normal "frisk" människa så hade jag nog hunnit detta jag hittills gjort plus gjort första etappen klar redan i tisdags, men nu är ju jag inte den mest energifyllda personen och jag har som tagit det pö om pö och faktiskt inte haft nån brådska,
mitt mål är att C ska kunna ta bilen på lördag "mitt på dan", 
visst det hade ju absolut gått snabbare ifall jag bara slängt alla tidningshögarna utan att kolla genom dem... men nu är ju jag jag 😉 och jag har sparat vissa tidningar och klippt ut vissa recept,
längst tid tar det ju att kolla genom tidningarna.

Tidningarna jag nu pratar om är till 90% mattidningar som t ex "Allt om mat" och "Glutenfritt" samt tidningen "Topphälsa" och diverse LCHF-tidningar/bilagor från t ex Aftonbladet.

Med tanke på hur många miljoners mattidningar och kokböcker jag har så är det helt otroligt märkligt att vi inte äter mer varierat och att jag icke är bättre på att välja rätt mat... helt obegripligt varför jag har så svårt att komma på vad faan ska vi äta idag?

Helt ärligt så rullar vi på med typ sju, åtta kanske nio olika maträtter som vi då äter typ jämt. 
Jag har typ noll framförhållning och bestämmer i stort sett vad vi ska äta medan jag går runt på ICA och försöker hitta nånting som vi alla tre äter.

Bilden här ovan är från i måndags, sedan dess har jag fyllt upp med fler kassar och tidningar.


7 kommentarer:

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ sa...

Gud så bra jobbat!

Jag borde rensa mitt förråd jag, får alltid den känslan när jag läser sånt här. Det där förbaskade förrådet snart 11 år av samling och ja egentligen ännu flera för började samla när jag flyttade hemifrån för 17 år sen :-o

BP sa...

Bara jag läser ordet "råttor" så är jag glad att jag bor i lägenhet. Är inte en ekorre heller som tur är, men det är min man tyvärr. Han samlar precis som du på tidningar, fast inga som handlar om mat utan om motorcyklar och bilar. De äldsta är från 1958... Men som sagt, vi har som tur är inga råttor i vår lägenhet;-)

PS. Du har ett problem där. Undrar hur du kommer att lösa det... DS.

BP sa...

Svar: Inte visste jag att du var en nattuggla;-) Inte att undra att du måste sova "middag" på morgnar ;-)

PS. Det var precis vad jag menade;-) Bra att J hjälper till! Midsommarafton - so what?! Totalt överreklamerat när det regnar och/eller är svinkallt. DS.

"LillaSyster" sa...

fast egentligen borde du ju kunna ta det äldsta tidningarna och bara dumpa dem.... du har ju inte saknat dem de senaste 15 åren. Man samtidigt förstår jag att du vill gå igenom och kolla. Jag tror att det är så för alla, man lagar ungefär samma mat och ibland blir det mer av det ena då det är säsong så att säga. Man är ju vane människa =) DU ha en fin midsommar Kram

Ama de casa sa...

Vi är inte hamstrar nån av oss. Trodde vi i alla fall ända tills vi skulle rensa ut i huset i Sollentuna... Jösses vad med grejer det fanns i skåp och lådor. Men jag behövde inte gå igenom nåt. Visste jag inte om att dom fanns så var det enkelt att slänga eller ge bort. Gick hyfsat fort ändå. I och för sig fick en mixerstav som jag inte hade en aning om att jag ägde följa med till Spanien - jag hade ändå tänkt köpa en istället för mixern som tog för stor plats ;-)
Lycka till med rensandet! C kan väl hjälpa till ifall hon nu vill ha bilen tömd innan dom åker ;-)

Ha en finfin midsommarafton!znogge sa...

I det här läget så undanbad jag mig Husses synpunkter och involverade honom i stället. till en början var han ganska passiv men när jag kom till elektroniken och riskerade att kasta fel saker blev det fart på honom.

Det är otroligt hur mycket man kan samla på sig och då är jag ändå inte den som sparar i onödan. Utrymmen som befolkas av råttor besöks inte av mig så jag förstår att du håller dig undan. Hur som helst så är det befriande att få rensa ut! Fast i dag saknade jag några vita tallrikar som jag nog inte borde skänkt bort...

Kram och glad midsommar!

Annie sa...

Så bra gjort ..<3

Glad Midsommar till dig med!