torsdag, maj 03, 2018

Knark, drogtest och Gotland


Gotland är en populär sommarsemester ö dit många åker inte minst våra folkvalda politiker och under Almedalsveckan samlas en mängd människor av olika sort på ön.

Då det är förbjudet... än så länge att använda och inneha knark å sånna droger borde det vid ett sånt stort arrangemang vara viktigt att veta att dem som kommer till ön är drogfria och icke har med sig droger som är narkotikaklassad.

Mitt förslag är att när dem, vem dem än är... statsminister eller kronprinsessan, Sverigedemokrat eller Vänsterpartist, alla ska drogtestas och alla ska visiteras för att säkerställa att dem icke tar in narkotika, vapen eller annat samhällsfarligt eller förbjudet.

Eftersom Gotland är en ö så är det inte bara teoretiskt möjligt utan även praktiskt genomförbart.

Och YES jag vet att det finns gästhamnar, att folk tar sig dit på egen hand eller rättare sagt med egen båt men allvarligt hur svårt ska det vara att inte genomsöka gästhamnen och liknande.


5 kommentarer:

BP sa...

Här tänker jag osökt på Anna Janssons bok "Rädslans fångar". Om du inte har läst den, gör det.
Vet inte riktigt om jag håller med dig om drogtester. Då kan du lika gärna förbjuda alkohol också tycker jag. Är kluven i frågan, trots att jag är emot alla droger.

znogge sa...

Jag är inte heller för drogtester. Jag tror risken är större att politiker och andra överkonsumerar alkohol fast dock inte kronprinsessan.

Kram

Ama de casa sa...

Jag vet inte vad som hänt som föregått detta inlägg - är ju väldigt off just nu på båten.
Generellt sett är jag helt emot droger, fast å andra sidan... vin och öl? Det är ju också droger. Och i viss mån även choklad :-D

Ha det bra, jag får läsa igen lite när jag kommer på ett wiffi-vänligare ställe :-)

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ sa...

Kan hålla med, klart man inte ska behöva ha sånt där.

Ullie webersköld sa...

japp det är kappahl felicia valde rosa och ebba valde svart det e jäte fina o bra jackor nu att ha skulle kunna tänka mej en själv men med min "lön" nu så känns det ja får ha min gamla =)