söndag, maj 13, 2018

Joo men.. jo då


Efter två dagars vila... ja jo men faktiskt så tillbringade jag fredagen i princip i vilande ställning och igår lördag gjorde jag inte mycket... vi var alla tre till min mor å fikade och J fixade lite som behövde mer muskelstyrka än vad jag bidrar med. Elin var faktiskt själv hos mormor i nästan två timmar, vilket jag tror dem behövde båda två.

En bild från fredagen kan jag ju bjuda på 😏

 

Helt omatchande påslakan... 
Vanligtvis brukar jag faktiskt försöka matcha påslakanen men icke denna gång,
jag hade väl annat i tankarna än vilka påslakan som blev valda.


Kan även visa Er mobilbilder från lördagen,
jag fotade genom köksfönstret...

 


Jo men YES omatchande sängkläder och en skräpig baksida... joo men nu är det så.

Jag tycker dock det är rätt mysigt att få besök av unge herr råbock.

Idag har jag känt mig piggare, troligtvis eftersom jag lyckats sova fler timmar per dygn senaste dagarna än jag typ gjort på två månader... jag känner mig typ mindre stressad.

Dock har jag fortfarande värk och ont i kroppen, att min mage dessutom är bråkig och irriterar gör livet aningen mer komplicerat, men som sagt det är bättre... det hade kunnat vara värre 😉

Jag vet att Ni är flera som tycker att min 08a syster borde komma upp och dra sitt strå till stacken, nu är det inte möjligt eller ja möjligt må så vara... men nej hon kommer inte.

Min plan är att denna vecka beta av en uppgift i taget och försöka ta det lugnt å unna mig att vara hemma å försöka hitta ett bättre mående.

Så i morgon ska jag hämta min fars saker på Korttidsboendet, personalen var snäll å tömde hans garderob så jag skulle slippa just den uppgiften, dem tyckte jag hade lite för mycket på min lott å erbjöd sig att hjälpa till.

Sedan så ska jag besöka Begravningsbyrån, det känns jobbigt, men nödvändigt att få det gjort.

Sedan så klart blir det minst ett besök hos min mor, jag försöker finna till hands å vara sällskap så gott det går, vanligtvis är jag hos henne minst en gång om dan.

Idag försökte vi hitta de papper vi ska ha till Bouppteckningen, 
men ja det är faktiskt lättare sagt än gjort...

 Före operationen i början av mars tog min far å skulle bringa ordning bland alla papper, 
han har alltid varit en "hamster" och sparat allt från mitten av 1900talet 😏
Nu fick han för sig att han skulle samla de tio senaste åren i plastmappar,
tyvärr så hade han nog inte riktigt koll på vad han gjorde,
flera årtal är ihopblandade och det fattas vissa papper som borde funnits kvar.

Avslutar med en dagsfärsk bild på Elin 😊


10 kommentarer:

ullie sa...

men J följer me dej till begraningsbyrån eller ? du kan behöva stöd o mamma stöd så en jobbig grej man måste igenom ja usch

gumman va gullig du e . ja har en städande ebba som är så bra hjälpreda sen en tjatande mamma om inställd disk o ilagd tvätt o hjälpa till me det o det så ..
men tack va fin du e ja gillar ordning o reda men det är allt annat än det o ja får panik ha ha
gillar ljust vitt o så ser man såna rika personer. läser en både blogg o insta viktoria stil alltså vilket hus!! o ja då kommer avis ullie direkt dumt ja vet
kund man inte vinna en massa??

kramar gumman o du o vovvana är såå duktiga det är inte ja. men idag en lång runda för mej o värken är här men ja ibland du får se fina bilderna då "glömmer" man ju nästan lite
kramar fina vännen

BP sa...

Skrattade gott åt dina icke matchande påslakan. Vi har bara matchande sådana så;-)
Bra att du återhämtat dig lite i alla fall och med det strålande vädret tycker jag att du ska fortsätta så mycket som möjligt med horisontalläge ute på altanen.
Inga roliga uppgifter som väntar på dig nästa vecka. Å papper till myndigheter är det värsta jag vet. Jag tror alltid att jag har ordning på dom, men har det inte. Har slängt massvis med gamla papper på sistone och undrar om jag kanske slängt fel papper... Hoppas din mamma kan vara till hjälp. Hon borde ju veta bäst så hon levt med din pappa i över 50 år.

Kram!

BP sa...

Svar: Jodå, vi kan bo kvar. Det tar en halv dag var att byta fönster/dörrar på ena och andra sidan. Men det är ändå inte så himla kul...

PS. Glömde ju kommentera Elins peruk. Eller så hoppas jag innerligt att det är en peruk. Ska tjejen bli hårdrockare;-) DS

znogge sa...

När man har så mycket omkring sig och i tankarna som du har så är väl olika påslakan en bagatell. Hoppas att du får J eller din mamma med dig till begravningsbyrån. När det gällde bouppteckningen så var testamentet det enda vi behövde för allt annat skötte banken vilket var smidigt. Skönt att du känner dig lite mer utvilad men försök att få lite avkoppling även framöver.

Kram

Annie sa...

Vad bra att du vilat också :)
Härlig bild på Elin! ;)

Kramar

Nilla sa...

Jag avundas dig inte dina arbetsuppgifter du har framför dig och håller med de som tidigare skrivit att du bör ha med dig någon som stöd till begravningsbyrån. kram

Ama de casa sa...

Snygg frisyr hon har fixat till, Elin :-D

Hoppas allt går bra nu i veckan och att du får fortsätta vila/sova så mycket som det bara går!
Kram

Ami sa...

Vilken härlig bild på Elin :)
Hoppas du får någon med dig som stöd när du besöker begravningsbyrån!
Kram

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ sa...

Så härliga bilder :). Det blir såna kontraster för mig att se djurlivet hos er :D

ullie sa...

ja men gumman du klarar det o i varjefall här är det helt otroliga o kan sitt jobb o så hjälpsamma. du kommer ju få bestämma allt så kolla me din mamma om hon vill bestämma kista o så bara.

Du vet att va det än är så kan du skriva till mej om det är något o du vill kolla eller fråga så skriv om du undrar ja har ju gjort 2 nu så ..

usch börjar bli van höll ja på o säga hemskt egentligen
ja gumman du fixar det du är stark det känner ja <3 <3
stor kram