onsdag, april 11, 2018

Joo men joo då... kanske blir det bra


Senaste veckan har jag typ nästan icke varit hemma... jag har ej varit ut med the dogs å jag har knappt hunnit med mig själv... det har varit allt fokus på min fars mående. 

Nu då min far är inlagd så är det delvis lugnare, jag vet ju att han är bra till så att säga,
men sedan i måndags så tillbringar jag till stor del dagarna på Sjukstugan...
då jag även är hos min mor så går dagarna rätt fort,
jag typ sover här hemma å sedan är jag med mina föräldrar.

Jag har varit med då läkaren gått rond, har tyckt det varit viktigt så jag vet vad sm händer och vad som dem planerar, vill ju ha koll på läget.

Då det har blivit hudförändringar, dem har kallats hål, blåsor, sår och utslag... det kan möjligtvis eventuellt... men troligen inte, bero på stomiplattan... mer troligt är det tydligen att cancern har spridit sig på huden runt stomin.

I morgon eftermiddag får vi förhoppningsvis besked.

Min far blir kvar på AVA till fredag eftermiddag... han ville helst få åka hem idag,
idag har min far mått otroligt mycket bättre än på mycket länge,
kan hända att det beror på att min far igår kväll fick en långtidsverkande smärtstillande tablett som gjorde att han kunde sova under natten och faktiskt även äta lite mat.

Det sägs att min far ska bli så kallad VIP patient vilket innebär att han har en plats på AVA vid behov utan att vi (jag) ska behöva kriga för att han ska få hjälp.


En bild hemma på vår gård mitt på dan

7 kommentarer:

BP sa...

Det som gladde mig mest här är ordet "VIP-patient". Bra kämpat! Otroligt bra gjort av dig! Blir glad att läsa att din far mår bättre än på länge, vilket ju i sin tur betyder att även du kan slappa av lite mera och blir aningen gladare under rådande omständigheter. Tycket du är fantastisk som du ställer upp för din pappa med tanke att du ju inte är direkt frisk heller. Stor eloge! Och några styrkekramar till!

PS. Äntligen kan man se verandan, och snömängden verkar ha minskat. Det finns hopp! DS.

Ullie webersköld sa...

liten plats utan snö =)
nej men va skönt om ni har en plats man ska inte behöva bråka om en jämt.

känner igen mej så i dej vi hinner inget sa idag i morg ska vi åka ivög o bara va själva maken o ja det behöver vi
kramar fina du

"LillaSyster" sa...

Vad skönt att slippa kriga varje gång han behöver hjälp. Jag hoppas att han får må bra nu och att det inte är hudförändringar pga. cancer utan något annat. Ta nu en dag ledigt och tänk på dig själv och gosa med hundarna och övriga familjen - det tror jag att du behöver. Kanske titta till din Dahlia och se om den har vaknat? Jag har inte kollat mina ännu, men det borde jag gjort..... till helgen är målet! Förstår att du har svårt att förstå att jag kan vara ute och gräva när jag ser dina snöbilder, men här är tulpanbalden uppe 8-10 cm och det då är det inte ens på södersidan. Ja, landet är avlångt - du har allt ditt härliga kvar =) Ha nu en fin dag! Jag ska åka till jobbet alldeles strax. Kram

Ama de casa sa...

Det där med VIP lät ju otroligt bra! Gissar att en stor sten föll från ditt hjärta och att du nu kan slappna av lite i alla fall. Skönt också att din pappa mår bättre än på länge. Näring och medikamenter har säkerligen gjort sitt till.

Hoppas att du nu kan njuta av din älskade femte årstid som nu äntligen börjar göra skäl för första delen av namnet :-)
KRAM!

Nilla sa...

Vad bra om han blir VIP-patient även om jag önskar att det inte skulle behövas. Många kramar till er 😍

znogge sa...

Så skönt om din far blir VIP-patient för inte är det meningen att man ska behöva kriga om en plats. Det borde vara en självklarhet att få den vård som krävs för att må så bra som det bara går. Bra kämpat av dig!

Kram

Ami sa...

Verkligen skönt att höra att din far blir VIP-patient. Och även skönt att han känner sig något bättre!
Kramar till dig!