söndag, april 15, 2018

Akututryckning och Hemtjänst


Chiliplanta på G


Klockan 10.10 ungefär vaknade jag av att min mobil larmade,
men innan jag hann stänga av larmet blev mobilen tyst.
Jag tittade på klockan och undrade varför jag hade tänkt kliva upp 10.10 eftersom jag hade återvänt till sängen ihop med Frost strax efter kl 9... men jag tog min mobil å kollade å upptäckte då att larmet var ett missat samtal från min mor.

Jag ringde upp henne och hör på min mors röst att det var bäst jag tog mig ner till dem typ genast, min far mådde icke bra och han hade inte kunnat förklara vad som var fel.

Jag var hos mina föräldrar i nästan två timmar, det ordnade sig till det bästa med min far och jag pratade med Hemtjänsten som kom för å hjälpa... troligtvis var det gaser i tarmen som orsakade obehaget eftersom dessa gaser liksom blåser upp stomipåsen.

Hemtjänstpersonalen sa att det är skrämmande när en sjuk människa behöver ha en engagerad anhörig som är villig att kriga för att den sjuke ska få vård som den behöver.

Det är inte så att jag gör ALLT, det är min mor som får ta det mesta,
jag får ju gå hem medan hon har ansvaret 24 timmar om dygnet,
så kan jag underlätta genom att vara där så gör jag det.

Målet är att så länge det fungerar, så länge min far är så klar att han vet vad som händer och sker, så länge fortsätter vi och försöker göra det bästa av denna situation.

Ni vet ju... 

Har man tagit faan i båten är det bara att ro,

  Gör mot andra, som Du vill andra ska göra mot Dig.


Basilika på G

8 kommentarer:

znogge sa...

Visst är det din mamma som får ta huvudansvaret men jag är övertygad om att du är ett stort stöd och en trygghet för dem båda. Självklart så fortsätter man att kämpa men jag täcker på äldre, ensamma och sjuka som inga anhöriga har. Vem för deras talan...

Kram och hoppas det blir en lugn söndag!

Nilla sa...

<3 <3 <3

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ sa...

Stor kram <3 <3 <3

Tänker på er fina du <3

"LillaSyster" sa...

Vilka fina plantor du har!
Som sagt behandla andra så som du själv vill bli behandlad. Det borde den där O- charmiga doktorn tänka på. Hoppas att du får en lugn kväll och att din pappa mår så bra han kan må. Kram

BP sa...

Utan ditt stöd och kämpande skulle din pappa inte få den vård han ändå får och din mamma skulle troligen drunkna om du förstår vad jag menar. Har ju sagt det ett antal gånger nu, men det tål ju att upprepas. Trots ditt mående är du superwoman för mig!

Att du trots allt du redan gör och hinner med också sår basilika - helt otroligt!

ullie sa...

gumman du vet den här lipiga ullie som läser börjar typ oxå lipa alltså man blir så trött på vården o man undrar ofta va det är man ska Behöva göra.
Hoppas det "bara" va gaser men ja har oxå hört det kan va obehagligt

ja hade gavlar innan men tröttnade ju kan sakna delen däär nere men nä mycket bättre nu o sen hade ja kappa ett tag på gaveln eller sidorna då men sen har man ju överkast o allt så då tröttnade ja på gavlarna =)

skickar ne stor kramsom alltid kraaaaaaaamar om

Ama de casa sa...

Du ställer verkligen upp och din envishet gör ju att din far får det bra! Stor eloge till dig!!!
Kram

Ami sa...

Du är verkligen en klippa för både din mor och far ❤
Kram