söndag, mars 25, 2018

Igår lördag - En bättre dag på alla vis


Ingen ko på isen men igår kunde man vinna denna bil... ifall man förhandsanmält sig för Årets Napp-händelse... Åsele Nappet 2018.

Igår var det faktiskt en av de bättre dagarna på typ tre veckor,
min far hade faktiskt lyckats sova hyfsat under natten till igår vilket gjorde att även min mor kunde sova och få den vila hon så väl behövde.

Det hörs så väl på min mors röst... jag hör hur hon mår direkt hon svarar i telefonen när jag ringer på morgonen, hon har senaste tiden varit uppjagad och stressad men igår morse lät hon faktiskt mycket lugnare, vilket känns så skönt.

För mig är det psykiskt jobbigt att jag inget kan göra,
frustrerande då det är svårt att få informatorn och alla hänvisar mig vidare samtidigt som jag/vi bör vara förutseende och se till att allt är som det förväntas vara då det behövs.

Men min mor har det så mycket jobbigare eftersom förutom det psykiska, oron, stressen och förändringen även innebär mer fysiskt arbetsamt då hon är tvungen att hjälpa min far då han inte klarar sig själv och det är problem att veta riktigt vad som ska ske.

Det kommer att ta tid och det lär komma bakslag och vi vet ingenting om morgondagen.

Men som sagt igår var det en bra dag.

Vi tar en dag i taget och är glada för allt som är bättre.

Då jag var hos mina föräldrar påpekade pappa själv att han faktiskt kände sig bättre än han gjort på länge... han låg på sängen eftersom han var för trött för att kliva upp å umgås vid matbordet, jag drack kaffe ihop med min mor efter det jag suttit hos min far i sovrummet och berättat om allt och ingenting, jag berättade om att Elin hade besök av Svea från Dorotea och att Therese ställt ut sin jämthund men att domaren ansåg hunden för mörk... jag försöker prata om positiva saker och om typ sådant jag gör, allt för att få min far att känna sig delaktig i livet.Elin & Svea

8 kommentarer:

Anonym sa...

Stort tack för igår �� hoppas så att även idag blir en bra dag och att det går åt rätt håll med din pappa. Skulle börja läsa din bok men bokstäverna hoppade runt så jag försökte med pod istället... slutade med att jag somnade �� nu affären och handla bara vi fått i oss lite uppstekt kams. Kram ❤️

Annie sa...

Vad skönt för Er med en Bättre dag, hoppas det får fortsätta så ett tag-att det blir fler bättre dagar<3

Du är en kämpe som hjälper Dina föräldrar så mycket! :)

Sv: Såklart, så tycker jag man kan säga :) Tack!<3

Kramar

"LillaSyster" sa...

Dina besök är guldvärt för dina föräldrar! Skönt att han mår bättre! Kram

BP sa...

Det ljusnar verkar det som. Äntligen kan jag bara säga. Md andra ord så ångrar jag en aning min kommentar till dig igår, men det kändes så hemskt att man ska vara "en grönsak" i din fars ålder... Hoppas du förstår vad jag menade och menar nu.

Åsa, du gör allt du kan göra och mycket därtill. Du KAN inte göra mera, så enkelt är det! Försök att inse det! Inte lätt, jag vet...

Åsele Nappet fick jag googla. Är det pimpelfiske eller?! Grattis till tjejen som vann:-) Å hoppas att tjejen som vann släpvagnen har dragkrok på bilen;-)

Hoppas det blir en bra dag för din far, din mor och dig imorgon också!!! KRAM!

Ama de casa sa...

Åh vilken härlig läsning! Skönt med en braig dag - hoppas det fortsätter i den riktningen nu då :-)

Håller med BP - du gör verkligen allt du kan, du ska ge dig själv en klapp på axeln och sträcka på dig - du är verkligen en klippa i allt det här!

Stor KRAM!

Ami sa...

Så skönt att läsa att det var en bra dag för dina föräldrar :) Förstår att du känner dig både glad och lugnare av såna besked!
Kram

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ sa...

Vilken fin läsning <3. Det känns som det kanske vänder nu, jag hoppas det för er skull :).

Nilla sa...

Jag blir så varm i hjärtat av att läsa om hur fin relation du har med dina föräldrar �� Kram