onsdag, mars 14, 2018

Idag känns det trots allt bättre


Första natten på drygt en vecka som jag typ sovit...
jag har tidigare vaknat typ varannan kvart och tittat på klockan,
legat vaken och funderat...

I natt kollade jag klockan strax före 1 och sov sedan fram till 6.15
så det var verkligen en förbättring.

Efter det J tog med sig Elin å skjutsade henne till skolan återvände jag å Frost till sängen å sov ett par timmar till... det kändes helt okey när jag vaknade, typ hopp om liv...

Jag var ut med Frost, 


 

 

 

Norrland 💖

 

Uppdatering, Min far


Har tillbringat eftermiddagen hos min far som mådde bättre idag än han gjorde igår.
Min mor var oxå med, jag trodde hon skulle valt att hälsa på honom själv under förmiddagen men icke det... vet inte riktigt om hon vill gå själv.

Det kändes så mycket bättre idag då jag lämnade honom jämfört med igår.

Jag var med då läkaren gick ronden, rätt värdelöst om jag ska vara ärlig... men nu är det bestämt att det blir Vårdplanering - troligtvis fredag - sedan beror det på Kommunens handläggare om pappa får hjälp från Hemsjukvård eller Hemtjänst eller vad dem nu bedömer vara bäst.

På AVA har personalen mycket liten erfarenhet av Stomi-patienter så det är liksom väldans osäkert allting, läkaren slog ifrån sig med båda händer...
 läkaren hade ingen aning, det var inte hennes sak.

Jag frågar, frågar och frågar, pappa tycker inte att han får tillräckligt med information 
och personalen säger typ: Vi vet inte.

Idag fixade jag så pappa fick ta min gamla NOKIA mobil, han som styvnackat vägrat mobil bad igår om att få låna en telefon så han skulle kunna nå omvärlden,
jag kan som inte se nån anledning att köpa en ny mobil till honom då han inte vill ha någon om han har möjlighet att använda sin hemtelefon, han vill sitta med en riktigt telefon med stora knappar och en telefonlur, inte en mobil då den är för svårmanövrerad.

6 kommentarer:

BP sa...

Vilken underbar promenad i finvädret! Helt underbara bilder som jag njuter lite extra av, då vi haft ytterligare en grå dag. Solen kom när den liksom skulle gå ned, klockan 17:45 alltså.

Bra att din pappa verkar må aningen bättre. Bara att han vill ha en mobil är ju ett tecken på att han vill vara lite mera "aktiv".

Vad gäller hemvård/hemtjänst så borde det väl vara självklart att personalen måste vara kunnig vad gäller stomipåsar. Stå på dig där! Hemsjukvårdspersonal borde ju ha erfarenhet på det området tycker jag.
Kram!!!

Nilla sa...

Men vad stökigt att personalen inte kan något om stomipåsar. Vem ska då lära din pappa? Skönt att han känns piggare i alla fall. Kram

"LillaSyster" sa...

Din gamla Nokia funkar säkert utmärkt åt honom =)
Men kära nån, det är väl ändå läkarens sak att se till någon med kompetens lär honom att sköta stomipåsarna på rätt sätt. Om inte distriktsköterskan kan så får hon gå en snabbkurs NU!
Bra att du sovit ikapp lite så att du orkar med allt. Jag beundrar dig och din insats. Kram

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ sa...

Men gud :-o.

Är i alla fall glad att det känns bättre för dig idag. Tänk på dig själv också <3. Vet hur svårt det är men så viktigt för dig att må bra.

Ama de casa sa...

Skönt att du känner dig bättre till mods och att du fick sova ut ordentligt. Det ena ger nog det andra...
Bra att du hade en telefon som pappsen kan använda. Förr om åren kunde man få en fast telefon till sjuksängen, men det kanske inte funkar så längre i dessa mobiltider. Alla förväntas nog ha en egen, va?

Fantastiskt härliga promenadbilder! Din femte årstid är verkligen på plats nu :-D

znogge sa...

Så skönt att din pappa verkade piggare och att du fick sova bättre. Det behövs för att man ska orka.

Kram