torsdag, februari 22, 2018

Torsdag
Idag mår jag faktiskt rätt hyfsat, men det är ju lite knasigt ifall det tar så där närmare tre, fyra dygn att återhämta sig å börja känna sig typ inbillningsfrisk igen.

Sedan helgen har jag behövt närmare 12 timmar sömn per dygn,
nu kunde det varit värre... då jag var som sjukast sov jag drygt 20 timmar dygnet.
Det är lätt att säga att jag blir tröttare av att sova... det är kanske så för friska, normala människor, för min del är det så at då jag fyllt på med sömn ökar min energi och jag orkar delta i livet igen, mindre sömn betyder att jag blir apatisk, inte orkar eller klarar av livet eftersom hjärnbrist och dåligt mående förstör det mesta... svårt att vara social då orden försvinner fram på eftermiddagen och jag inte riktigt orkar fokusera, att köra bil är lite av en fara då jag ej har reaktionsförmåga.

Nåväl idag känner jag mig som sagt nästan som en fungerande människa.


7 kommentarer:

Nilla sa...

Vad skönt att det börjar vända även om det tar galet lång tid att återhämta sig. Kram

"LillaSyster" sa...

Bra att det går på rätt håll! Fina blommor =) Kram

znogge sa...

Så skönt att du börjar må bättre igen även om det tagit sin lilla tid!

Kram

Ama de casa sa...

Skönt att höra att du är på rätt spår!
Kram

BP sa...

Otroligt skönt att höra att du återigen är "inbillningsfrisk" Älskar det ordet i dubbel bemärkelse alltså:-) Håller tummarna att du kan njuta av "inbillningsfriskheten" ett bra tag framöver.

PS. Jag har alltid behövt mycket sömn, även när jag var ung. Åtta timmar var lagom. Man säger ju att "gamlingar" behöver mindre sömn. Det påståendet kan jag absolut inte skriva under på... DS.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ sa...

Folk som är friska förstår inte hur mycket sjukdomar tar på kroppen. Tror ingen här som läser din blogg och vet om ditt mående ens ifrågasätter varför du sover. <3, sov och låt kroppen må bra. Du känner dig allra bäst :).

nalta norrland sa...

Tack 😘