torsdag, februari 01, 2018

Torsdag - på väg till Sjukhuset, Lycksele


Nu är jag typ på väg till Sjukhuset Lycksele med min far.

Ultraljud & Skiktröntgen... en dag då jag mestadels väntar.

Men jag måste få skryta på den underbara sjukhuspersonalen på Lycksele Sjukhus,
Dagens Ros... går till Röntgenpersonalen som är väldigt tillmötesgående och verkligen försöker underlätta för min far och inte minst för mig.
Min far hade sedan tidigare tid på röntgen idag torsdag kl 10,
efter koloskopiundersökningen i fredags då läkaren fann en stor tumör i tjocktarmen så beslutades det att även en skiktröntgen skulle ske... för att se om cancern spridit sig.

Igår onsdag ringde jag till Röntgen då vi - min far - icke fått någon tid för skiktröntgen och vi helst ville få göra bort allt idag torsdag... att gå omkring å vänta, fundera å oroa sig - då det rör sig om så pass allvarligt som cancer - tär på psyket för alla inblandade.

Då jag förklarade för sköterskan som svarade så bad hon om att få återkomma,
det var ganska knökfullt på röntgen - skiktröntgen - under torsdagen...
hon skulle se vad hon skulle kunna ordna och skulle försöka få till en tid så snabbt som möjligt efter kl 10 så vi skulle slippa alltför lång väntan.

Ungefär 45 minuter efter vi avslutat samtalet och hon skulle se vad dem kunde göra för att underlätta för min far så ringde sköterskan upp och sa att nu hade hon fixat 👍
första röntgen kl 10, sedan 10.30 så ska min far börja dricka kontrastvätska och inom en halvtimme efter första klunken så är det då dax för skiktröntgen,
alltså fattar Ni så jäkla fin personal dem har på Lycksele Sjukhus.

Detta innebär att om alt går som planerat bör vi lämna Lycksele Sjukhus vid 12tiden.bild januari 2017


10 kommentarer:

znogge sa...

Bra och tillmötesgående personal är verkligen A och O när det är skarpt läge. Förstår mer än väl att det är skönt för er att kunna göra båda undersökningarna samma dag.

Kram och hoppas allt går bra i dag.

Ami sa...

Så fint av dem att ordna det så bra för din far. Hoppas nu allt går bra. Och skönt att du är med honom!
Många kramar

Ama de casa sa...

Men vad bra ordnat av dom. Guld värt att ha med såna fina och omtänksamma människor att göra.

Nu håller jag tummarna. HÅRT!
Stor KRAM!

Nilla sa...

Underbart med så fint bemötande. Lycka till <3 kram

Therese sa...

Hoppas det går bra idag <3 Och verkligen bra att ni fick tid att göra båda undersökningarna. Svea vill nog gärna hälsa på Elin någon gång av de sex träningarna, första börjar den 11/2 och då åker nog hela familjen, och sedan ska väl jag å Magnus hjälpas åt och dela på tillfällena. Är så trött och utslut så just nu känns jag inte orka med ringträning, men vet att det kommer vara så skoj när man väl är där och igång med träningen ;-P Kramar och varma tankar till er i dag <3 KRAM

Annie sa...

Vad skönt med så bra personal :) Hoppas det går så bra det Kan idag för din pappa och dig<3

Sv: Ja det har snöat så himla mycket här! Imorse fick jag gräva fram bilen ;) Vara bara glad att jag kom till arbetsträningen och hem med bilen, så mycket snö .. :)
Och det snöar fortfarande ;)

Jo han är kvar på sjukhuset, har ju feber som de ej vet vad den beror på än så länge. Han har röntgat igen o tagit prover.
Han mår ok iaf under omständigheterna. Han är en fighter min pappa<3

Kram

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ sa...

Skönt med bra personal :)

BP sa...

Det kallar jag fantastisk kundservice! När jag läser dina rader så är jag glad över att den svenska sjukvården fungerar som den gör. Åtminstone på små orter. Det har sina fördelar ibland att inte vara en i mängden på ett jättestort sjukhus.
Nu gäller det bara att hoppas från min del att cancern inte ha spritt sig. Du och din far lär ju redan veta resultatet så... Som sagt jag håller tummarna!!! Och ger dig en Styrkekram!

ullie sa...

bra personal gör ALLT!! ja tyckte läkaren i eksjö va skit inget kul minne alls :/ håller tummarna nu då för allt detta. minsvärfar har op för det o ska nu va rätt ok säger han de sagt du vet gubbar

va hos pappa ... idag flyttade han till gästhemmet är ju typ sista anhalt en så kändes idag som att han vänta o ja va ledsen hur ska man göra o inte lyckas gråta ?
mamma va där o ja tycker inte vi har bra kontakt ännu det känns sådär o inte som min mamma utan en bekant liksok :/
ja nu lägger ja upp bild igen ett kort inlägg känner inte för o skriva tyvärr kram fina

Åke sa...

Ja Fuck chanser!!! Men man blir glad då du berömmer vårdpersonal :) Så smidigt de ordnade till er också. Hoppas det blir bra nu!!? Ni hade väl 10 tal mil att åka också... appropå mil... jag bor bara 25 mil söder om dig :) Du har väl liknande snömängd? Och i Lycksele köpte jag min traktor :) Norrland är inte så stort för oss ;)