söndag, februari 11, 2018

SkyltsöndagSkyltsöndag i Blogglandia

Fann två skyltar som kändes lite roliga och positiva 😊
Egentligen borde jag köpt dem båda igår då jag var i Vilhelmina.
På Lycksele Sjukhus, Medicin mottagningen 

hade de en massa skyltar uppsatta om rökning.


Just då när jag satt där i väntrummet så tänkte jag att det är ju inte direkt så att om man bara icke röker så är man frisk å kry å dör utan sjukdomar... min far har aldrig rökt... eller han feströkte tydligen nån gång på 60talet 😏 trots detta har han drabbats av sjukdom from hell.
Blogglandias Skyltsöndag marknadsförs av The Blog Oueen of Täby


11 kommentarer:

ullie sa...

Tack finaste vännen jo jag vet du är här känns bra <3 man är ju orolig liksom at NU nu kan det bli när som o de kan ringa nu är det dax alltså gud ja e så orolig så ja mår illa

Roliga bilder

ja men det är bra det blir en bra läkare för honom det måste du va trygg med. kommer ni få bestämma var eller gör de bara det ?
ja intväntar till 21 nu oxå med nye läkaren i eksjö får se va han ska säga. ja har massvis me ont nu så ja inte vill sitta gå eller ligga ens

Hoppas du sover så gott i natt gummsan kramar om fina vän <3

BP sa...

Husreglarna är härliga, bara grönsakerna inte inkluderar broccoli, som jag inte får ned;-)
Badrumsskylten, ja då tänker jag osökt på en uppklistrad skylt på en restaurang i Florida på 1990-talet, där personalen uppmanades att tvätta händerna efter de besökt toan. Oooops.
Rökstoppskylten skrattade jag gott åt. Antar att J gjorde det också;-)
Efter en hälsokontroll för två veckor sedan stryker jag ettan direkt. Tvåan och trean har jag inte upplevt än trots att jag rökt sedan jag var 17 år
Inget fel på min lungkapacitet heller, men jag medger att jag ofta har kalla fötter under vintern trots en innetemperatur på 22 grader.
Å resten vill jag inte ens tänka på, speciellt inte då min bästa vän dog vid 45-årsålder i just lungcancer...

Ja, Åsa. dina skyltar fick mig att gå igång som du ser.
Tusen tack för tänkvärd skyltning ( i dubbel bemärkelse) och länken:-)

PS. The Blog Queen of Täby :-)))))) Den var bra, riktigt bra:-) Kram för den du:) Å då det troligen inte finns så många bloggare i Åsele får du bli The Blog Queen of Åsele:-) Keep up the good work som man säger. Kram:-) DS.

Åke sa...

Husregelskylten fick en att tänka till lite grann... Tvätta händerna tar jag som obligatoriskt, jag tvättar mina händer så många gånger om dagen i mitt arbete så jag tappar räkningen... jag kommer i sådana kontakt med så många giftiga ämnen att jag verkligen tänker mig för. Jag kan använda tre sorts olika andningsskydd för olika farlighets doser man ska utsättas för. Rök förekommer ja. Rök är verkligen giftigt då man inte vet innehållet. Cigaretter kan jag verkligen inte förstå hur folk kan tända på och inandas frivilligt!!! Den här varninskylten bör läras ut redan i tidig ålder. Bra och både viktiga och roliga skyltar :)

znogge sa...

Riktigt bra skyltat!

Kram och god morgon :D

"LillaSyster" sa...

Håller med dig, bra skyltar!
Ja den där cancern den kan ju flyga på vem som helst - ibland verkar det ju kvitta hur man levt. Men jag väljer ändå att försöka leva den sunda vägen, det känns bättre. Ha nu en bra måndag!

Annie sa...

Bra skyltar! :)
Ja tyvärr är det ju så, allvarliga sjukdomar kan ju komma ändå liksom-är lite av ett lotteri. Gener påverkar ju också ( bla) och det går ju icke att påverka själv.

Hoppas Du får en bra måndag<3

Jag sitter nu lite med kaffet och ska strax ta bilen till arbetsträningen :)

Kramar

Ama de casa sa...

Åh... Om jag bara hade en diskmaskin att tömma... Jag ÄLSKADE att tömma diskmaskinen hemma! När jag kom hem från jobbet virrade jag lite stressat runt, om det då fanns en diskmaskin att tömma så blev jag glad. Var sak hade sin plats och det gjorde att jag varvade ned :-)

Såg BP-s kommentar och kan meddela att såna där skyltar som uppmanar personalen att tvätta händerna efter toabesök - dom finns kvar än idag...

Ami sa...

Bra skyltat :)
Ha en fin måndag!
Kram

FREEDOMtravel sa...

Roliga skyltar! Det är ju förstås inte bara rökning som påverkar hälsan utan också tur och otur, gener och andra levnadsvanor till exempel. Men om man nu röker finns nog en del att vinna på att sluta.

Nilla sa...

Tänk om det hade varit så enkelt som att man förblev frisk bara man gav tusan i att röka :-p kram

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ sa...

Så fina skyltar, gillar den första min kompis har en lika hemma hos sig :)