onsdag, februari 28, 2018

Onsdag... ett långt blogginlägg, tänk på att jag skriver för att själv minnas efteråtIdag * onsdag * skulle jag skjutsa min far till Sjukhuset i Lycksele för en extra koll, en gastroskopi, innan det blir operation nästa vecka,
detta på grund av min fars kräkningar och illamående,
pappa skulle vara på Sjukhuset kl 15 så tanken var att jag skulle hämta honom 13.30.

En kall å kylig morgon, minus 30 och jag var glad att J skulle skjutsa Elin till skolan,
jag tog med Frost och återvände till sängen, tänkte sova nån timme så jag skulle orka med bilkörning och sjukhusbesök... det tar på krafterna att vara anhörig. 

Så ringde min mobil och en trevlig sköterska ringde och frågade om det var något vi funderade 
över inför min fars operation vecka  10, vi pratade om den situation vi har här och nu... 

Jag var ut med Frost, en kort promenad innan jag skulle fixa något att äta,
det var kyligt, men YES det är ju min favvo årstid 😊


 


Men det blev icke som det var planerat, mobilen ringde strax före halv 12 å en sköterska från Kirurgmottagningen frågade om jag kunde komma med min far nu genast... de hade fått en avbokning och tänkte att om vi hade möjlighet att komma så fick vi det bortgjort tidigare.

Yes, jag stoppade i mig en kopp kaffe å var sedan redo... äta kunde jag göra nån annan gång,
hämtade pappa å så var vi på väg, eftersom pappa fryser å vi hade minus 20 tänkte jag det var bäst att stoppa om honom med en filt, vi skulle ju köra nästan 10 mil.

En vacker vinterdag, jag kände mig tacksam där jag satt å körde, tacksam över att jag trots allt mår bättre och glad för att jag faktiskt kan ställa upp på min far.
Vädret gjorde det lätt att känna sig pigg å glad, sol har en positiv inverkan på mig.

Jag släppte av pappa utanför entrén till sjukhuset och körde i väg å parkerade bilen,
sedan anmälde vi oss eller rättare sagt så anmälde jag min far och vi kunde gå till kirurgmottagningen, en kort väntan och sedan kom sköterskan å hämtade min far.
 

Medan min far blev undersökt passade jag på att dricka en mugg kaffe,
jag kände att det var jag värd 😊

Gick sedan tillbaka till kirurgmottagningen å väntade i väntrummet,
min far kom, sköterskan gav min far en näringsdryck så han skulle orka med hemfärden och vi följdes in till läkaren som sa: "Inget fel, utan allt såg bra ut..."
det är troligtvis tumören som sitter så till att pappa mår skit.

När vi satt i bilen och jag skulle köra hem hade det gått 40 minuter sedan jag parkerade,
hela sjukhusbesöket, undersökningen gick otroligt snabbt.

Det värsta som hände när vi körde hemåt var att min far kräktes... som tur var hade han - förutom näringsdrycken - fått en kräkpåse av den hjälpsamma sköterskan, jag som har väldigt lätt för att sympatikräkas pratade på som faan för att försöka fokusera på nått annat än de ljud min far gav ifrån sig... som pappa sa, jag fick babbla på bäst jag ville om allt å ingenting 👅

Väl hemma i Åsele stannade jag till på Apoteket å hämtade ut medicin till min far,
läkaren på kirurgen/sjukhuset skrev ut något som kanske underlättar och gör att det blir lättare för pappa att få i sig nån mat de dagar som är kvar innan inläggning på måndag.

Förutom medicinen fick jag även med mig näringsdryck, det är ju så att utan att äta något så lär min far inte fixa operation då han blir för svag.

Så körde jag hem pappa å där var både J & Elin som åt middag,
jag fick dock ingen mat då jag icke äter vad som helst... 😏

Elin är inte pigg, hon har lite förhöjd temp å ser rödblommig ut... förhoppningsvis är hon piggare i morgon å kan gå till skolan, anledningen till att jag hoppas hon är frisk i morgon är att dem ska vaccineras mot livmoderhalscancer och det är bra att få det bortgjort.

J är på möte... nått årsmöte. Det började redan kl 17 så kanske kommer han hem snart.

Vill Ni veta vad jag ska göra i morgon?
Egentligen var min plan * göra så lite som möjligt på längsta möjliga tid *,
Men tyvärr verkar det inte bli så... jag är tvungen att fixa lite åt mina föräldrar.

 

 

En fråga, har Ni fyndat något på Bokrean?

Jag funderar på att köpa mig en bok på lokala ICA,

 Mannen som sökte sin skugga 

Jag tror den kostade 59:- på ICA, vilket är et lagom pris 👌

9 kommentarer:

Ama de casa sa...

Men oj... Snälla du! Du måste tänka på dig själv också lite grand emellanåt. Jösses vad med tvära kast (och ingen mat). Inte bra för dig och ditt mående!

Stor KRAM igen!

znogge sa...

Vilken intensiv dag med många tvära kast men du rodde i land det. Dina insatser måste vara en stor trygghet för dina föräldrar och det tu att de har dig. Men var rädd om dig själv också. Lika bra för Elin att få vaccinationen avklarad.

Nej, någon bok har jag inte fyndat än och det är nog tveksamt om det blir någon men man vet aldrig.

Kram och god kväll!

ullie sa...

oj ja det va massa o läsa
har du intyg på att ta ut medicin det är ju bra man skulle ju ha det egentligen
ja va glad så länge du har din pappa vännen man ve ju aldrig

Darling ja har oxå massa snö har du inte sett? nu när det varit ljust me snö har ja nog mest haft inne bilder =) men jo snön är ca en halv meter hög o ska komma mer i slutet utav veck o hela nästa me usch hatar

krya på dej fina du <3<3 så synd vi inte bor närmre varann <3

"LillaSyster" sa...

Tuff dag med många mil.
Inget fyndat på rean, för jag har inte besökt någon. Men det blir nog lite barnböcker då jag kommer till en butik, tänkte ge dem som present - det nalkas 6 års kalas snart. Vila dig imorgon och har du tur så har du något färdigt i frysen att ge till dina föräldrar! Krya på dig Elin. Kram

BP sa...

Hur f*****n orkar du????????!!!!!!!! Ja, med bloggen/din dagbok orkar du ju också. Måste säga att jag är full av beundran för dig, och vet jag jag själv aldrig skulle orka. Troligen skulle jag inte vilja heller...
Åsså hann du med en promenad med Frost också, samt läsa och blogga som sagt. Är mållös, å det är jag väldigt sällan kan jag säga...

Har inte varit utanför dörren på tre dagar på grund av kylan. Men imorgon tror jag nog att vi pallar oss till bokrean, förutsatt att bilen 1. grävs ut, 2. avisas och 3. att den startar överhuvudtaget. Boken du tänker köpa är också uppe på min lista. Synd bara att det är en inbunden bok. Föredrar ju pocket på grund av platsbrist i hyllorna här. DS.

Ami sa...

Oj, det var tvära kast. Och det ligger ju inte direkt runt hörnet heller!
Var rädd om dig!
Kram

Nilla sa...

Jösses vad du får ligga i. Skönt att han snart ska opereras så han förhoppningsvis får må bättre snart. Kram

FREEDOMtravel sa...

Härliga vinterbilder! Jag gillar snö och skulle verkligen älska vintern norröver :) Jag vet inte riktigt vad folk menar med att Stockholm blir lamslaget? För vår del funkar allt som vanligt och alla är på jobbet. Jag vet dock att en del som har lång resväg med bussar (typ Tyresö som ligger en bra bit utanför stan) ibland blir sena till jobbet när det kommit mycket snö ;)

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ sa...

Funderar tycker din far blir väldigt illa bemött? Och även du? Antar att det är närmaste sjukhuset :(. Stor kram till er som kämpar på!

Gällande böcker, inte en endaste :-o :-o :-o! Då är ändå bokrean min favoritrea :-o.