söndag 20 november 2016

Rostade rotfrukter


Då vi får finbesök från Umeå, 
varav hälften är vegan blir det Rostade rotfrukter till middag.

  • skala å skär rotfrukter i stavar,
  • lägg dem på plåt/ugnssäker form,
  • ringla över olivolja (och honung om ingen är vegan)
  • salta å peppra
  • sätt in i ugn till dess rotfrukterna är mjuka - ca 35, 40 minuter

1 kg rotfrukter, t ex potatis, morot, palsternacka
2 msk olivolja
(1 msk honung)
1 msk flingsalt
1 tsk svartpeppar

ugn 200* 





9 kommentarer:

deninrekampen sa...

Sv: Jo jag har alvedon och ipren :) Hjälper ganska bra. bara rädd att det ska bli infekterat eller något , men det märker jag :)

Jobbigt att det är lite upp och ner..

Kanske skulle testa göra det där receptet du skrev, fast palsternacka tror jag inte att jag gillar :O

Kram <3

Veiken sa...

Rostade rotfrukter är bara sååå gott! Menar du på fullaste allvar att veganer inte kan/får äta honung???? Kram

Veiken sa...

Jag tänkte lite (det gjorde inte ont) Om man inte äter honung som vegan kan man inte äta frukter heller om trädet inte är pollinerat av en mänsklig hand.
Honung är för mig inte animaliskt, bara insamlat av bin. Konstigt! Kramar

BP sa...

Rostade rotfrukter är svingott! Å så enkelt att göra. Dessutom näringsrikt! Bra dock att du satt honung i parantes. Jag har nämligen otroligt svårt för att blanda sött och salt. Tror jag hade "smällt på" lite timjan och flingsalt i stället.

BP sa...

Svar: Tre hektar tillika 3 000 kvadratmeter är STORT för en asfaltbonde från 08, jag lovar;-)

Ama de casa sa...

Himla gott! Speciellt med honung på :-)

znogge sa...

Det gör vi ofta och det är verkligen gott. Kan rekommendera jordärtskockor.'

Kram

ullie sa...

men tack min goaste du
ja det va så mysigt o vi har svårt med vår tid . som i morg ja slutar ett maken börjar halv två till 22 suck ja ja mn vi försöker se det från ljusa sidan på tisd lediga båda igen hi hi

hoppas du haften fin helg vännen kramar

Nilla sa...

Rostade rotfrukter är väldigt gott :-) kram