fredag, maj 22, 2015

Currykyckling, 4 portioner


receptet LCHF fann jag hos Kostdoktorn

Currykyckling, 4 portioner

Ingredienser

currykyckkokos
2 stjälkar citrongräs
2 msk kokosolja
1 msk curry
600 g kycklinglårfilé
salt, peppar
2 gula lökar eller 1 stor purjolök
1 tumme färsk ingefära, finhackad
2 vitlöksklyftor
1–2 röda paprikor, skivade
½ chilipeppar, finhackad
1 burk kokoskräm
1 lime, zesten

Instruktioner

Anne600x3321. Krossa den grova delen av citrongräset med bredsidan av en kockkniv eller en mortel.
2. Strimla kycklingen i grova bitar. Hetta försiktigt upp kokosoljan i en wokpanna eller rejäl stekpanna med höga kanter. Fräs citrongräset och curryn. Tillsätt hälften av kycklingen och fräs på medelhög värme tills strimlorna fått fin färg. Salta och peppra.
3. Ställ åt sidan och stek resten av kycklingen på samma vis, tillsätt eventuellt lite mer currypasta i andra omgången. Citrongräset kan ligga kvar.
4. Nu är det dags att skära lök/purjolök i klyftor/bitar och fräsa dem i samma panna tillsammans med övriga grönsaker och finhackad vitlök. Grönsakerna ska få fin färg men behålla sin krispighet.
5. Tillsätt kokoskrämen och kycklingen och låt puttra 5–10 minuter tills allt är genomvarmt. Ta upp citrongräset och strö över limeskalet. Serveras med lättkokt riven blomkål istället för ris.

5 kommentarer:

"LillaSyster" sa...

Låter gott!
Smaklig spis

znogge sa...

Mmm... Det låter som en rätt i min smak :-)

Decdia sa...

Det låter himla gott! Har du testat det än?

TantGlad sa...

Så himla Gott det låter. Måste testa.

Kram från mig.

Villa Freja sa...

Tack för lchf-recept Uppskattas.